روز جهانی رادیو؛ آگاهان: “رادیو قوی ترین پل ارتباط بین مردم و حکومت‌ها بوده و فعالیت این رسانه در کشور ضروری است”
روز جهانی رادیو؛ آگاهان: “رادیو قوی ترین پل ارتباط بین مردم و حکومت‌ها بوده و فعالیت این رسانه در کشور ضروری است”

با فرا رسیدن روز جهانی رادیو؛ نقش این رسانه‌‌ شنیداری به انتقال اطلاعات به شهروندان حیاتی و دوام فعالیت آن ضروری پنداشته می‌شود. سیزدهم فبروری برابر با ۲۵ ماه دلو مصادف به روز جهانی رادیو است، رسانه‌ای شنیداری پر طرفداری که گفته می‌شود ۷۵ درصد از شهروندان افغانستان به آن گوش می‌دهند. رادیو با استفاده […]

با فرا رسیدن روز جهانی رادیو؛ نقش این رسانه‌‌ شنیداری به انتقال اطلاعات به شهروندان حیاتی و دوام فعالیت آن ضروری پنداشته می‌شود.

سیزدهم فبروری برابر با ۲۵ ماه دلو مصادف به روز جهانی رادیو است، رسانه‌ای شنیداری پر طرفداری که گفته می‌شود ۷۵ درصد از شهروندان افغانستان به آن گوش می‌دهند.

رادیو با استفاده از صدا با هزینه کم و تحت هر شرایطی، اطلاعات دقیق و موثق را به دسترس مخاطبان زیادی قرار می‌دهد.

شهروندان ولایت بادغیس با فرا رسیدن روز جهانی رادیو؛ فعالیت و کار رسانه‌های شنیداری را در جامعه ضروری عنوان می‌کنند.

این شهروندان می‌گویند: با توجه به دست‌رسی کمتر شهروندان به رسانه‌های دیداری، چاپی و انترنت، رادیو با امکانات اولیه قابل دسترس بوده و از این رو نقش اساسی در انتقال اطلاعات دارد.

بصیر احمد عمری یک تن از شهروندان بادغیس می‌گوید:”رسانه‌‌ تلویزیون نیاز به برق و امکانات بیشتری دارد و همچنان بادغیس نیز کوهستانی بوده و امکان امواج تلویزیونی نیست به این خاطر مردم به رادیو گوش می‌دهند.”

وی گفت که:” با آنکه رسانه‌های مختلفِ وجود دارد از جمله شبکه‌های اجتماعی، اما اطلاعات شان قابل اعتماد نیست اما محتوا رادیو بیشتر به واقعیت‌ها می‌پردازد.”

عبدالشکور یکی دیگر از شهروندان می‌گوید:”در شرایط امروز از رسانه‌ها می‌خواهیم محتوای قابل نیاز را تهیه و تولید کنند و نیازهای مردم را انعکاس دهند.”

موصوف اما به این باور است که خیلی از رسانه‌ها محتوای مفید نداشته و باید به موضوعات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بپردازند.

در کشور چون افغانستان که میزان سواد و مطالعه سرانه پایین بوده، دست‌رسی به شبکه‌های اجتماعی مملو از تبلیغات و خالی از اطلاعات موثق است، نقش رادیو مهم توصیف می‌شود.

با این حال آگاهان باور دارند که رادیو در کنار سایر پدیده‌ها، کمکی گسترده‌ای بر ایجاد ارتباط، آگاهی دهی، ذهنیت بخشی به جامعه و بالا بردن فهم و درک به بشریت نموده است.

دکتر احمد غنی خسروی استاد دانشگاه می‌گوید که: رادیو قوی ترین پل ارتباط بین مردم و حکومت از گذشته تا اکنون بوده است.

وی می‌افزاید که: هر چند در شرایط کنونی رسانه‌های اجتماعی مورد استفاده گسترده مردم قرار دارد اما با آن هم جایگاه رادیو در جوامع همچنان حفظ مانده است.

خسروی اضافه می‌کند که: رادیو هواداران خود را در جامعه داشته و در شرایط کنونی فعالیت آن برای آگهی دهی در کشورها به خصوص در افغانستان ضروری می‌باشد.

از سوی هم سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (UNISCO) در روز جهانی رادیو؛ این رسانه را قابل اعتماد ترین و گسترده ترین رسانه توصیف کرده است.

این سازمان در گزارشِ رادیو را یک ابزار مهم ارتباطی و در دسترس مردم عنوان کرده و گفته که این رسانه شنیداری در کمک به جوامع درگیر با بلایایی طبیعی از جمله توفان‌های گرمسیری وسیلاب‌ها موثر بوده است.

بربنیاد اطلاعات، رادیو برای اولین بار از سوی گوگلیمو مارکونی دانش‌مندی از کشور ایتالیا در سال ۱۸۹۶ میلادی اختراع شد.

نخستین دستگاه رادیویی در سال ۱۳۰۲ خورشیدی در کابل آغاز به کار کرد و اکنون صدها رسانه‌ها شنیداری در کشور فعالیت دارد.

قابل ذکر است که سیزدهم ماه فبروری به عنوان روز جهانی رادیو در سال ۲۰۱۲ میلادی از سوی یونسکو نام نهاده شد و از آن زمان تاحال به منظور ارج‌گزاری به اطلاع‌رسانی با استفاده از این وسیله شنیداری، از آن گرامی‌ داشت می‌شود.

با آنکه رادیو حدود ۱۳۰ سال عمر دارد و از رسانه‌های قدیمی جهان به حساب می‌آید با آن هم شنونده‌‌گان زیادی دارد و از مخاطبان این رسانه کاسته نشده‌ است.

  • نویسنده : خبرگزاری نریمان
  • منبع خبر : خبرگزاری نریمان